Karamelize soğan, yemeklerin tadını ve görselliğini katlayan her mutfak severin basit bir tüyosudur. Ancak karamelize soğan yapmak büyük sabır ve beceri isteyen bir iştir. Kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirme ile elde edilir.
Pek çok yemeğe eşlik eden karamelize soğan normal sotelenmiş soğana göre daha yoğun ve zengin bir tada sahiptir. Daha tatlı olması onu baharatlı yemeklerin yanına mükemmel bir yancı kılar. Doğru adımlarla ilerleyince karamelize soğan yapmak oldukça kolaydır.

İşte her yapışınızda en iyi karamelize soğanı yakalamanız için karamelize soğana dair bilmeniz gereken tüm ipuçları ve püf noktaları…
KARAMELİZE SOĞAN HANGİ SOĞANDAN YAPILIR?

Karamelize soğan yapmak için kahverengi, mor ya da beyaz soğan hangisini kullanırsanız kullanın harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Ancak seçim şansınız varsa tatlı soğanlar daha lezzetli sonuçlar verecektir.
KARAMELİZE SOĞAN İÇİN EN İYİ TAVA HANGİSİDİR?

Karamelize soğan yapmak için geniş bir sote tavası işinizi görür. Tavanın alt kısmı ne kadar genişse o kadar iyi bir sonuç alırsınız. Tavanın altının geniş olması soğanların hepsinin ısı ile temasına izin vereceği için karamelize olmalarına yardımcı olacaktır.
SOĞANLARI KARAMELİZE ETMEK NE KADAR SÜRER?

Karamelize soğan yapmak basit bir işlem değildir. 45 dakika ile bir saat arası değişiklik gösterebilir. En iyi karamelize soğanın püf noktası acele etmemek ve yavaş pişirme metodu kullanmaktır. Karamelize soğan yaparken şekeri eklemeden önce soğanları yaklaşık 10 dakika kısık ateşte yumuşamalarını beklemek gerekir. Şekeri ekledikten sonrada yumuşayıp karamelize olması için 30-60 dakika daha beklemek gerekir:
EN İYİ KARAMELİZE SOĞANI YAPMAK İÇİN BİLMENİZ GEREKEN İPUÇLARI

KARAMELİZE SOĞAN NEYLE SERVİS EDİLİR?

Karamelize soğan makarnalarda, mezelerde, et ve balık yemeklerinin yanında, sandviç ve hamburgerlerde yemeğin lezzetini arttırmak için kullanılabilir.
KARAMELİZE SOĞAN NASIL SAKLANIR?
Karamelize soğanları saklamak için onları hava geçirmez bir saklama kabına aktarın ve kapağını kapatın. Bu şekilde buzdolabında 1 hafta boyunca muhafaza edebilirsiniz.
KARAMELİZE SOĞAN DONDURULABİLİR Mİ?
Karamelize soğanı gönül rahatlığıyla dondurabilirsiniz. Bunun işin karamelize ettiğiniz soğanları yağlı kâğıt serili bir tepsiye dizin ve dondurucuda birkaç saat donmaya bırakın. Ardından çıkarın ve dondurucuya uygun paketin içerisine aktarın. Bu şekilde dondurulmuş karamelize soğanı birkaç ay saklayabilirsiniz.
KARAMELİZE SOĞAN NASIL YAPILIR?

Karamelize soğan yapmak için geniş bir sote tavasında bir miktar zeytinyağı ve sopan başına bir çay kaşığı tereyağını ekleyip eritin. Tereyağı eriyip ısınınca soğanları tavanın tabanına yayın. Orta ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayan soğanların üzerine bir miktar şeker ve tuz ekleyin. Düzenli olarak karıştırarak 30 ila 60 dakika arasında pişirin. Bu sırada eğer soğanlar kurumaya başlarsa az az su ekleyebilirsiniz. Soğanlar pişip tavaya yapışmaya başlayınca kahverengileşmesi için bekletin ve ardından karıştırın.
Karamelize soğanlar koyu kahverengi olana kadar karamelize etmeye devam edin.
GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025
1
Doğru emzirme yöntemleri nelerdir, sütün yettiği nasıl anlaşılır?
2335 kez okundu
2
Taylor Swift yeni albüm planları için düğmeye bastığını sosyal medyadan duyurdu!
1915 kez okundu
3
Takı ve makyaj uyumuna trend örnekleri sizler için derledik.
1906 kez okundu
4
Bu kış kombinlere doyacağınız onlarca model ve onlarca detay.
1849 kez okundu
5
Annelik duygusunun ortak tanımı diyebileceğimiz 10 başlık.
1810 kez okundu