DOLAR 34,2432 0.27%
EURO 37,8426 0.14%
ALTIN 2.922,780,25
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
sponsor reklam
51 okunma

Sağlığınız için böyle tüketmeyin! Kahvaltıda kurban etinden uzak durun!

ABONE OL
15 Haziran 2024 11:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban Bayramı’nda artan et tüketimi bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle kronik hastalığı olanların dikkat etmesi gereken Kurban Bayramı’nda etin doğru ve sağlıklı tüketimi oldukça önemli. Bayram boyunca neredeyse tüm öğünlerde yerini alan kurban etinin aslında kahvaltıda tüketilmesi sindirim sistemi için oldukça sıkıntılı. Peki, doğru kurban eti tüketimi nasıl olmalıdır?

KURBAN ETİNİ DOĞRU PİŞİRİN!
 

Kurban Bayramı’nda özellikle kavurma gibi et yemeklerinin nasıl hazırlandığı ve tüketildiği, sağlığımızı doğrudan etkileyebilir. Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, kalp ve damar hastalıkları, mide ve bağırsak sorunları, hipertansiyon, böbrek hastalıkları, gut, diyabet ve obezite gibi sağlık problemleri olanların et tüketiminde çok dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. Bu kişiler için aşırı hayvansal protein ve yağ tüketimi ciddi riskler oluşturabilir.

KAHVALTIDA ET TÜKETMEYİN!

Dr. Taşan, kurban etinin kesildikten hemen sonra tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. “Kesim sonrası et sertleşir ve sindirimi zorlaşır” diyen Taşan, etin kesimden sonra 1-2 saat serin bir ortamda havalandırıldıktan sonra küçük parçalara ayrılması gerektiğini belirtiyor. “Etler 24 saat kadar buzdolabında dinlendirilmelidir” diyen Dr. Taşan, kahvaltıda et tüketilmesinin sindirim sistemi için zorlayıcı olacağını söylüyor. Özellikle kahvaltıda aşırı protein ve hayvansal yağdan kaçınılmalı, öğle saatleri tercih edilmelidir.

MEYVE TERCİH EDİN!

Kurban eti ile birlikte tüketilen şerbetli tatlılar konusunda uyarılarda bulunan Dr. Taşan, tatlı yerine meyve tüketiminin daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. “Mutlaka tatlı isteniyorsa sütlü tatlılar aşırıya kaçmadan yenebilir” diye ekliyor.

KURBAN ETİNE KİMLER DİKKAT ETMELİ?

Kurban etini tüketirken dikkatli olması gereken gruplar arasında kalp ve damar hastaları, mide ve bağırsak sorunları olanlar, hipertansiyon hastaları, böbrek hastaları, gut hastaları, diyabet hastaları ve obezite problemi olanlar bulunuyor. Dr. Taşan, bu kişilerin aşırı protein ve yağ tüketiminin rahatsızlıklarını artırabileceğini vurguluyor.

ETİ TEK BAŞINA TÜKETMEYİN!

Etin tek başına tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Taşan, “C ve E vitaminlerini de alabilmek için etin sebze ve salata ile birlikte tüketilmesi önemlidir. En iyisi etin sebzelerle birlikte pişirilmesidir” diyor.

KURBAN ETİNİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI!

Dr. Taşan, etin pişirilmesinde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor:

  • Et pişirilmeden önce görünen yağlarından temizlenmelidir.

  • Yüksek ısıda pişirilmemelidir, çünkü bu durumda B grubu vitaminler kaybolur.

  • Yağ ilave edilmeden, kısık ateşte kendi yağı ve suyuyla pişirilmelidir.

  • Donmuş et önce buzdolabında çözdürülmeli, dışarıda bekletildikten sonra pişirilmelidir. Çözünen et tekrar dondurulmamalıdır.

  • Etin yağda kızartılmasından ve doğrudan ateş üzerinde pişirilmesinden kaçınılmalıdır.

  • Fırınlama, buğulama ya da haşlama yöntemleri tercih edilmelidir.

SU İÇMEYİ UNUTMAYIN!

Et tüketiminde aşırıya kaçıldığında ortaya çıkan sindirim sorunlarına karşı Dr. Taşan, günde 2.5 litre su içmenin önemini vurguluyor. Ayrıca, sindirim sorunlarını azaltmak için etle birlikte sebze tüketilmesini ve gerekirse doktor önerisi ile sindirimi kolaylaştırıcı enzim içeren ilaçların kullanılmasını tavsiye ediyor.

Kurban Bayramı’nda sağlığınızı korumak için bu uyarılara dikkat edin ve et tüketiminizi dengeli bir şekilde planlayın. Sağlıklı bayramlar!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
Full HD Film izleerzurum escortdedektifcasibomfixbetKurumsal Mail Hizmetideneme bonusu veren sitelermatadorbetmatadorbethukuk forumeryaman escorterzurum escortwebmaster forumuankara escortİzmit EscortTrade Smart Güvenilircasinolevanteryaman escorterotik shopsmm panelkişisel blogwebmaster forumEsenyurt EscortDeneme bonusu veren sitelerbursa kiralık daireinovapinporno izlededicated servercasinolevantEvden Eve Nakliyatcasinolevantprotein tozufixbettwitch viewer botfixbet
deneme bonusu veren siteler kullanıcıların uzun vadeli kazanç potansiyelini artırır. Kullanıcılar, bonuslar sayesinde stratejilerini geliştirip oyun becerilerini artırdıkça, uzun vadede daha kazançlı hale gelebilirler.
bahis siteleri kullanıcılara çeşitli spor dallarında bahis yapma imkanı sunar. Türkiye'de yasal bahis siteleri kadar yabancı bahis siteleri de popülerdir. Güvenilir bahis siteleri, lisanslı ve kullanıcı dostu arayüzleriyle dikkat çeker. Bahis sitelerinde yüksek oranlar ve geniş bahis seçenekleri bulunur.
deneme bonusu veren siteler